Key lime pie – syrlig, söt och supergod

4,2 (100 röster)

Key lime pie – bjud på paj från soliga Florida

Foto: Thinkstock
Key lime pie – syrligt god.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Key lime paj – Floridas stolthet är fantastiskt god med den lena fyllningens syrliga limesmak på den krispiga botten av digestivekex.

Key lime pie

Antal: 10–12 bitar Tid: 30 min

Ingredienser:

Pajbotten:

  • 150 g smör

  • 200 g digestivekex

Fyllning:

  • 5 äggulor

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)

  • 2–3 lime, det finrivna skalet

  • 1 dl färskpressad limejuice

Till servering:

  • florsocker

  • vispad grädde

  • rivet limeskal

  • tunna skivor lime

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Pajbotten: Smält smöret.

  3. Krossa kexen i en matberedare. Blanda med smöret.

  4. Tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.

  5. Grädda botten 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut formen och sänk temperaturen till 150°C.

  6. Fyllning: Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal (spara lite till dekoration) och saft.

  7. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

  8. Ta ut och låt svalna och ställ in pajen i kylen några timmar före servering.

  9. Servering: Vispa grädden och spritsa en fin kant på pajen och strö rivet limeskal över.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Bakning

Paj recept