Tinas krämiga torsk går snabbt att fixa

4 (1 röst)

Är du trött på laxen? Här är ett torskrecept med dill och citronpeppar – som går snabbt att fixa.
– Det är en enkel rätt, speciellt för den som inte är så van i köket, säger Tina Gustafsson.

På vardagarna kan det vara lockande att välja ett halvfabrikat, inte minst när det kommer till fisken – men strunta i pinnarna. Tina Gustafsson äter fisk 2-3 gånger i veckan, och på Tina’s blogg kan du hitta hennes snabba torskrecept.
– Det är en enkel rätt, speciellt för den som inte är så van i köket. Det tar några minuter att röra ihop såsen – sedan behöver du bara skära upp fisken, löken och dela cocktailtomaterna. Efter det sköter den sig själv i ugnen, säger Tina Gustafsson.

Går bra med fryst torsk

Det går absolut bra att använda torskblock, men se då till att fisken är ordentligt tinad, för annars blir såsen vattnig och kan dela sig. Även om den innehåller matlagningsgrädde är den krämiga rätten inte alls tung, och trots att receptet är enkelt så sitter smakerna.  

– Det är en bra vardagsrätt som man inte blir däst av, utan man blir lagom mätt. Citron och dill är klassiska smaker som alltid funkar, men du får också ett litet sting av löken – så det händer ändå något, säger hon.

Tinas fisk i ugn

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 640 g potatis
  • 400 g torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 16 cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 2.5 dl matlagningsgrädde, 4 %
  • 1.5 dl crème fraiche, 5 %
  • 1.5 kruka dill
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk citronjuice, färskpressad
  • 1 msk fiskfond
  • 1 dl riven västerbottenost

Gör så här

avJohn Edgren

ARTIKELN HANDLAR OM