Broccolipaj – lättlagad och matig

4,4 (5 röster)

Så gör du en god broccolipaj med västerbottenspaj

Foto: Thinkstock
Broccolipaj – matig och mättande.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Broccolipaj blir härligt matig med fina buketter av broccoli. Förkoka dem helt kort så behåller de lite tuggmotstånd. Lägg till rökt skinka eller ädelost för variation. Här är recept på broccolipaj med västerbottensost

Broccolipaj med västerbottensost

Antal: 4 portioner Förberedelsetid: 20 minuter Tillagningstid: 30 minuter


Ingredienser:

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl

  • 50 g smör, rumsvarmt

  • 1,5 dl mjölk

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt 

Fyllning

  • 100 g+100 g riven västerbottensost

  • 300 g färsk broccoli

  • 3 ägg

  • 2,5 dl matlagningsgrädde

  • 0,5 tsk salt

  • nymald svartpeppar 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Pajdeg: Blanda samman alla ingredienserna och knåda till en smidig deg.

  3. Kavla ut degen och klä formen med pajdegen.

Fyllning: 

  1. Koka broccolibuketterna någon minut.

  2. Blanda 100 gram riven västerbottensost, ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning.

  3. Lägg broccolibuketterna i pajskalet. 

  4. Häll över äggstanningen.

  5. Strö på 100 gram västerbottensost.

  6. Grädda mitt i ugnen cirka 25–30 minuter. Äggstanningen ska ha stannat och pajen ska vara gyllene.

ARTIKELN HANDLAR OM