Potatismos – så blir det perfekt fluffigt

4 (3 röster)

Så gör du en egen god potatismos – gott till fisk, fågel eller kött

Foto: Thinkstock
Potatismos – härligt fluffigt.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Potatismos ska vara hemgjort. Viss mat blir så otroligt mycket godare om man gör det själv från grunden och potatismos är en av de rätterna. Här är knepen för ett riktigt ”gôtt mos”.

Potatismos

Portioner: 4 Förberedelsetid: 10 minuter Tillagningstid: 20 minuter

  • 1 kg potatis, mjölig

  • 2 dl mjölk

  • 25 g smör

  • 1 krm salt

  • 2 krm vitpeppar

  • muskot

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten 10–15 min. Häll av kokvattnet.

  2. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen.

  3. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaksätt med salt, peppar och lite riven muskot.

ARTIKELN HANDLAR OM