Fransk potatissallad

Recept på fräsch fransk potatissallad med kapris

Foto: Björn Lindahl /Aftonbladet /TT
Fransk potatissallad – enkelt basrecept

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Fransk potatissallad är ett perfekt tillbehör till grillat men passar även bra att servera som tillbehör på påskbordet eller till midsommarlunchen.
Dela potatisen när den är fortfarande är varm blanda med dressingen så blir potatissalladen extra smakrik.

Fransk potatissallad

Portioner: 4 Tid: 1h

Ingredienser:

  • 8–10 potatisar

  • 1 liten rödlök

  • 1 dl bladpersilja

  • 2 msk kapris

Vinägrett:

  • 2 msk vinäger, t.ex. rödvinsvinäger eller sherryvinäger

  • 2 msk dijonsenap

  • 1 msk honung

  • 1 msk vatten

  • 1 dl olivolja eller kallpressad rapsolja

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka potatis mjuk i saltat vatten.

  2. Skär rödlök i tunna skivor. Hacka bladpersilja.

  3. Mät upp vinäger, dijonsenap, honung och vatten i en stor skål och blanda noggrant. Tillsätt sedan olivoljan i en tunn stråle under omrörning. Smaka av dressingen med salt och peppar.

  4. Dela potatisen i bitar eller skivor och lägg ner i skålen med dressing.

  5. Tillsätt lök, persilja och kapris i skålen. Blanda noga.

  6. Servera!

Tips!

Detta är ett bra basrecept att utgå från men tillsätt gärna andra grönsaker som du tycker om. Till exempel oliver, soltorkade tomater eller sockerärter och skivade rädisor.

ARTIKELN HANDLAR OM