Oststänger med parmesanost och kryddor

Bli först med att rösta!
Foto: Emma Mattsson
Oststänger med parmesanost och kryddor

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Oststänger med parmesanost och kryddor. De här oststängerna kommer att gå åt på ett kick. Krydda med parmesanost, rosmarin och paprikapulver på färdiga smördegsplattor. Enkelt recept av Paolo Roberto.

Oststänger med parmesanost och kryddor

Bastoncini di pasta sfoglia al parmigiano

Antal: ca 12 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 250 g smördegsplatta (fryst deg tinas)

  • 2 dl finriven parmesanost

  • 4 krm paprikapulver

  • 1–2 msk finmald rosmarin

  • Salt

  • Peppar

  • 1 uppvispat ägg

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda parmesanost, paprikapulver, rosmarin, salt och peppar i en skål.

  3. Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den lite på längden.

  4. Pensla plattan med uppvispat ägg och strö över hälften av ost- och kryddblandningen. Tryck försiktigt med handflatan in blandningen i degen. Vänd degplattan, pensla den med äggvispet och strö sedan över resten av ost- och kryddblandningen.

  5. Skär smördegsplattan i cirka 2 centimeter breda remsor. Vrid dem till spiraler och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8–10 minuter eller tills de fått en fin färg.

ARTIKELN HANDLAR OM