Schnitzel – så blir den riktigt frasig

3 (3 röster)
Foto: Thinkstock
Schnitzel – saftig inuti och frasig utanpå.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Schnitzel – frasig och saftig, så ska en riktigt bra schnitzel vara. Servera med potatismos eller pommes frites

Schnitzel

Antal: 4 portioner Tid: 25 minuter

Ingredienser

  • 4 skivor fläsk- eller kalvfilé, cirka 100 g/st

  • 2 krm salt

  • 1 krm peppar

  • 2 ägg

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)

  • smör och olja till stekning

  • 0,5 citron

Gör så här:

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och banka ut dem ordentligt med en träklubba eller en kavel.

  2. Salta och peppra på båda sidor.

  3. Ta fram tre djupa tallrikar och knäck äggen i en av dem och vispa om.

  4. Häll vetemjöl och ströbröd i de två andra tallrikarna och ställ dem på rad.

  5. Vänd köttet först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till att det blir jämnt fördelat.

  6. Smält en rejäl klick smör i stekpannan och häll i olja så det inte bränns. Schnitzeln kräver mycket fett för att blir frasig.

  7. Stek schnitzeln cirka 4 minuter på varje sida eller tills de fått fin gyllene färg.

  8. Lägg upp schnitzeln på tallrik och klyfta citronen och lägg vid sidan av.

  9. Servera genast med potatismos eller pommes frites

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept