Mamman: Polisen gjorde rätt som sköt min son

Foto: ERICSSON MARCUS/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den dramatiska händelsen på juldagen inträffade på den inglasade gångbron över spåren på stationen i Hallsberg.

avAftonbladet

ÖREBRO

Föräldrarna till den hotfulle man som blev skjuten i benet av polis på juldagen blev själva vittnen till händelsen. De hade åkt till stationen efter tips från en bekant som sa att sonen var där och inte mådde bra, berättar Nerikes Allehanda.

– Jag förstår polisen. De gjorde sitt jobb. Det var en bra polis som var lugn och siktade bra – de sköt honom under knäskålen, säger mamman till tidningen.

Hon är också övertygad om att saken inte hade behövt sluta så illa om sonen fått fungerande psykvård.

– Peter är ingen våldsman. Han är jättesnäll och lugn. Men han ville inte leva längre. Han hade planerat det här för att han mådde dåligt och inte fått någon hjälp, säger hon till Nerikes Allehanda.

Föräldrarna trodde att sonen skulle slänga sig framför tåget eller något liknande och försökte prata med honom. Istället gick han upp på gångbron och ringde själv till polisen och hotade att skada andra.

Föräldrarna blev sedan ögonvittnen till hur patrullen först försökte få deras son att släppa kniven. Sedan varningsskotten när han vägrade och till slut hur sonen föll ihop, skjuten i benet.

Nu vårdas han på USÖ för skottskadan. Enligt föräldrarna har han ringt hem – och berättat att han ville bli ihjälskjuten. Nu hoppas familjen att sonen kan få hjälp mot narkotikamissbruket och psykvård som gör att han mår bättre.

Foto: ERICSSON MARCUS/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hallsbergs station.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Hallsberg

Vapen

Narkotika

Örebro