Uppmärksammat narkotikafall läggs ner

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
När rättegången mot kvinnan startade i mitten av februari protesterade över hundra personer utanför tingsrätten mot att hennes våldtäktsanmälning lagts ner.

avAftonbladet

VÄSTERÅS

Åklagaren har lagt ner förundersökningen kring den kvinna i Västerås som misstänktes för ringa narkotikabrott. Fallet fick stor uppmärksamhet eftersom kvinnan anmält en polis för våldtäkt innan hon själv delgavs misstanke om narkotikabrott.

Utredningen mot polisen lades ner men kvinnan åtalades eftersom hennes blodprov visade spår av droger. Rättegången mot henne inleddes i mitten av februari men avbröts på grund av oklarheter kring när blodprovet egentligen togs.

– Nu har utredningen kompletterats och då framgår att provtagningen skedde den 18 februari 2018. Den tidigare angivna provtagningstiden var felaktig. Mot bakgrund av det och övriga omständigheter kan man på objektiva grunder inte förvänta sig en fällande dom. Därför lägger jag nu ned åtalet, säger assistentåklagare Joel Teran på Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM