Toanödig kvinna vansinneskörde i 140

avAftonbladet

Foto: Emil Langvad/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kvinnan säger att hon körde i 140 för att hon blev akut toanödig. Tingsrätten pekar bland annat på att hon passerade ett antal toaletter längs färdvägen. Arkivbild.

Tingsrätten i Jönköping har dömt en kvinna i 20-årsåldern för vårdslöshet i trafik. Orsaken är att kvinnan kört i 140 på en 40-väg och bland annat kört om en civil polispatrull som beslutade att följa efter, rapporterar Värnamo Nyheter.

Enligt kvinnan själv har hon en kronisk tarmsjukdom som gjorde henne i akut behov av toalett på väg till stormarknaden. Att hon gasade på berodde på att hon ville komma fram till kundtoan.

Enligt polispatrullen som blev omkörd och beslutade kontrollera så gick färden i 100 km/tim över hastighetsgränsen. Farten var bitvis 140 kilometer i timmen på en 40-väg.

Tingsrätten dömer kvinnan till 3 000 kronor i böter. I domen påpekas att kvinnan hade haft närmare hem igen från platsen där hon påstås ha blivit nödig och beslutat gasa. På vägen hon körde mot köpcentret passerades dessutom ett antal toaletter, bland annat vid bensinstationer.

Det är inte känt om Transportstyrelsen beslutat återkalla hennes körtkort.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Brott

Körkort

Värnamo

Småland