Razzia mot stort taxibolag – färdtjänst och sjukresor påverkas

Foto: Vilhelm Stokstad/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

avAftonbladet

MALMÖ

Kronofogden och polis inledde på onsdagsmorgonen en samordnad insats mot ett av de största taxiföretagen i Skåne, rapporterar Kvällsposten och Sydsvenskan.

Krisande bolaget Ringduvetaxi, som har avtal med Skånetrafiken om både färdtjänst och sjukresor över hela Skåne, har misskött betalningar av ett stort antal leasade bilar. Nu har ägaren krävt att 37 fordon ska återlämnas.

Vid 11-tiden på förmiddagen hade 19 taxibilar lokaliserats och spaning pågick efter övriga. Polis deltog i arbetet för att lugna upprörda känslor och säkra att återtagandet av bilarna kunde utföras under lugna och trygga former.

Bilarna tros finnas i första hand i området kring Malmö.

– Vi tar dem och säkrar dem, sedan har vi hjälp av ett transportföretag för att föra bort dem till en uppställningsplats, där ägarbolaget kan hämta upp dem, säger en talesperson för Kronofogden till Sydsvenskan.

Enligt Kronofogden tar man så långt möjligt hänsyn till situationen för tredje man vid sjukresor och låter pågående transporter fullföljas.

Taxiföretaget hade tidigare avtal även med Malmö kommun om skolskjuts för hundratals barn. Det avtalet hävdes av kommunen efter att företagets bilar blivit beskjutna. Ringduvetaxi har tidigare begärts i konkurs.

Källor

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Taxibolag

Bilar

Brott

Konkurs

Skåne