ÅSIKT

Er invit om LSS är inte seriös, Vänsterpartiet

Replik från Liberalerna om assistanskrisen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Det blir problematiskt med Vänstern som ena veckan släpper fram en budget som möjliggör assistanskrisen, och någon vecka senare säger sig vilja göra något helt annat, skriver Bengt Eliasson.

DEBATT. Liberalerna är alltid beredda att stödja seriösa initiativ för att stoppa den katastrofala nedmonteringen av den personliga assistansen.

Jag uppskattar Maj Karlsson och hennes engagemang i dessa frågor väldigt mycket. Jag är säker på att hon driver dem med ärlighet.

Men denna invit från Vänstern är inte seriös.

Liberalerna står på allvar upp för alla människor frihet. Liberalerna har från dag ett kritiserat regeringens orättfärdiga politik och KU-anmält statsrådet Åsa Regnér för hennes famösa regleringsbrev som hon gav Försäkringskassan 2016.  

Vänsterns invit kommer dock i ett läge när de redan gjort upp med regeringen om budgeten. En budget som inte ger tillräckligt med pengar för att det ska gå att driva seriös och kvalitativ assistans. En budget som helt och hållet bygger på den kraftiga besparing som nu sker.

Det blir problematiskt med Vänstern som ena veckan släpper fram en budget som möjliggör assistanskrisen, och någon vecka senare säger sig vilja göra något helt annat.

Är det så att Vänstern tycker att budgeten i det här avseendet slår fel och vill något annat ska vi självklart diskutera det.

Vänstern är det parti som har kraftfullast inflytande på regeringen såväl budgetmässigt som till politikens innehåll. Vänstern har uppenbart inte prioriterat LSS och personlig assistans när de förhandlat med regeringen. 

Från Liberalernas sida är vi glasklara. Stoppa neddragningarna och satsa ytterligare en miljard på den statliga assistansen. Nu!


Bengt Eliasson, riksdagsledamot och talesperson i funktionshinderpolitiska frågor (L)


Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM