ÅSIKT

Ni har slarvat bort en hel högkonjunktur, S

Replik tryggheten

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Foto: Ulf Höjer
Inför trygghetsjourer och inför fler poliser, skriver debattörerna i en replik.
DEBATT

REPLIK. Sverige har en nationell polis- och trygghetskris, och antalet utsatta områden ökar. Socialdemokratin har fullständigt misslyckats med att ge polisen förutsättningar för att stävja den ökande brottsligheten.

Socialdemokraterna har slarvat bort en högkonjunktur. I stället för att satsa på särskilt stöd och kunskap i skolan, trygga osäkra stadsdelar och minska bidragsberoendet och få fler i jobb har den socialdemokratiskt ledda majoritet i Stockholm gjort rekordstora fördyringar av byggprojekt och höjt skatten för att finansiera sina utgifter. Samtidigt går nästan hälften av stadens skolor med underskott så skattehöjningen slarvades bort. En rekordhög skuldsättning bidrar till ytterligare onödiga kostnader vars nota skickas till framtidens stockholmare.

Stockholm måste vara en stad som håller samman. Utvecklingen går tyvärr åt fel håll. I Stockholm har klyftorna mellan stadsdelarna blivit allt större. I polisområdet Rinkeby känner sex av tio kvinnor otrygghet sent på kvällen, visar årets statistik från BRÅ.
Under förra året stängde handlare i Husby ner sina butiker i protest mot den ökande otryggheten. I december skedde samma sak i Spånga. Till en början lovade S handlarna i Husby att tryggheten skulle säkras med ordningsvakter på plats, men det löftet infriades aldrig. För oss moderater är det enkelt: Oavsett var du bor ska tryggheten vara garanterad. Boende och företagare ska inte utelämnas till kriminella krafter.

Stockholm och Sverige behöver fler poliser. Vi behöver en historiskt stor satsning på att stärka vår polis.
Men innan de kan vara på plats vill vi inrätta en trygghetsjour med ordningsvakter som kan vara på plats när polisens resurser inte räcker till.

Stockholmarna förtjänar ett ledarskap som tar tillvara våra gemensamma resurser. Stockholmarna har rätt att få känna trygghet i sin vardag och för det krävs det ett nytt ledarskap för Stockholm och Sverige.


Anna König Jerlmyr, gruppledare och oppositionsborgarråd i Stockholms stad (M)
Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Så här skriver du en debattartikel 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM