Annons

Guide: Hetaste resmålen i vinter

1 av 4 | Foto: SkiStar
Åre bjuder på skidåkning i en internationell atmosfär.
SKISTAR

Längtar du efter en avkopplande Spa-helg, internationell atmosfär och gourmetmiddagar?

Numera behöver weekendresan inte innebära citypuls.

Här är fem heta resmål för vintersäsongen.

När höstmörkret sänker sig och kalendern fylls med jobb och plikter så brukar en speciell känsla infinna sig: den akuta längtan efter semester.

Just nu är en bra tid att boka in vinterns weekendresa. Kanske var det längesedan du hade tid att sitta ner med vännerna, eller så är det på tiden att ni hittar på något riktigt kul tillsammans.

Varför inte uppleva den friska fjälluften tillsammans? Vi mår alla bra av att röra på oss och kombinationen av skidåkning och avslappnande aktiviteter är ett utmärkt sätt att fylla på med ny energi och få nya intryck.

Många förknippar weekend-resan med citysemester men faktum är att du kan uppleva fantastisk gourmetmat, härliga spaanläggningar eller fartfyllda aktiviteter även i fjällen. Under vintersäsongen finns en rad utmärkta resmål i Skandinavien, eller varför inte prova Tyrolen.

Alla har sin egen charm och unika utbud av aktiviteter, så chansen är stor att ni hittar något som passar just ert gäng. Eller varför inte resa med familjen?

EXTERN LÄNK

Boka vinterns weekend redan nu - upptäck SkiStars sex vinterdestinationer

Här är fem heta weekend-destinationer i vinter:

I Trysil kan ni varva tid i skidbacken med återkoppling på Spa.

Trysil

För kompisgänget som vill varva tid i pisterna med avkoppling är Trysil ett utmärkt alternativ. I Trysil finns högklassiga hotellupplevelserna Radisson Blu Resort och Radisson Blu Mountain Resort & Residences. På det senare finns Kulpen Spa med bassänger både ute och inne, varma källor och bastu. På kvällarna är spa-anläggningen endast öppen för vuxna. Checka in tillsammans med vännerna och njut av signaturbehandlingen, inspirerad av Trysils vackra natur.

Sälen är ett populärt alpint resmål med ett varierat utbud av boenden.

Sälen

Gillar ni att laga goda middagar tillsammans och prata över några glas vin? Varför inte planera för en helg i en rymlig fjällstuga eller rymlig modern lägenhet med lodge-känsla? Sälen ligger nära och är ett av de mest populära alpina resmålen och bjuder på varierad åkning i över 100 pister. Den första helgen i december går starten för skidsäsongen med populära Sälen Ski Test Weekend med härlig skidåkning och en rad olika kringevenemang.

Åre bjuder på fantastisk skidåkning - och en internationell atmosfär.

Åre

För sällskapet som letar efter fart och fläkt är Åre den perfekta destinationen. Åre, som ligger i hjärtat av Jämtland, beskrivs som norra Europas mysigaste och samtidigt trendigaste fjällby. Atmosfären är internationell och här finns mycket att uppleva även utanför pisterna. För den som känner sig mer lockad av skidåkning än bylivet finns fina möjligheter till utmanande offpist och härliga toppturer. På backrestauranger som tex Hummelstugan eller Årehyddan vilar du benen och får högklassig mat. Efter skidåkningen väntar ett gediget utbud av gourmetrestauranger som Vinbaren, Raw, Supper, Fjällpuben och Buustamons Fjällgård. Orkar du mer så är Åres nattliv världskänt och alternativen många.

EXTERN LÄNK:

Boka vinterns weekendresa här - välj mellan 1600 boenden

Foto: SkiStar
Hemsedal bjuder på äventyr i alpliknande miljöer.

Hemsedal

Är äventyr och spännande alplika miljöer en dröm så finns det i grannlandet. Nya SkiStar Lodge i Hemsedal är vinterns i särklass trendigaste boendealternativ. Här öppnar flera hundra moderna lägenheter i olika storlekar precis vid skidbacken och nära till alla faciliteter som behövs för en bekväm skidresa. Vad sägs om en 14 meter hög klättervägg? Barnpassning för egna svängar i skidbacken? Helt nyöppnat O´learys bokstavligen en skidlängd från backen?  

Vemdalen är ditt och dina vänners egna "hide away"

Vemdalen

Söker du en weekend där du slipper känna dig sedd eller påpassad då är Vemdalen ditt och dina vänners egna ”hide away”. Bara 48 mil från Stockholm finns Vemdalens tre moderna skidområden och mysiga restaurangpärlor eller stugor och lägenheter med rymd för hemma after-ski och matlagning. Här missar du inte sportbutikernas breda och välfyllda sortiment.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.