Annons

”The Wire”-skaparens nya succé – porrdrama på 70-talet

1 av 3
Pernell Walker, James Franco och Maggie Gyllenhaal i nya porrdramat ”The Deuce”.
HBO NORDIC

En hårt arbetande barchef, hans hopplösa tvillingbror och en prostituerad med entreprenörsanda.

De är några av de färgstarka karaktärerna i HBO:s nya storsatsning ”The Deuce” – ett porrdrama som berättar hur denna industri blev både laglig och lukrativ.

Dagens variant av Times Square i New York har inte mycket gemensamt med 1970-talets.

I dag är det en av världens mest folktäta platser, och varje år lockas mängder med turister hit.

I början av 1970-talet var det däremot ett område kantat av våld, sex och droger. Ett område som lockade till sig prostituerade, hallickar, knarklangare, gangsters och andra folkskygga typer.

Det var också här porren legaliserades – och en industri växte fram.

Och det är denna värld som ”The Wire”-skaparen David Simon och deckarförfattaren George Pelecanos tar sig an i HBO:s nya serie ”The Deuce”.

James Franco spelar mot sig själv

I centrum av detta porrdrama ser vi tvillingbröderna Vincent och Frankie Martino, som båda spelas av James Franco och är inspirerade av ett verkligt tvillingpar.

Vincent är en hårt arbetande småbarnspappa och barchef som upptäcker att affärerna går bättre när servitriserna börjar gå mer lättklädda.

Brodern Frankie är något av en hopplös typ, med ständigt höga skulder på grund av sitt spelmissbruk. Inte sällan får Vincent ta smällen för detta. Båda bröder blir snart inblandade i maffians verksamhet.

Den tredje huvudkaraktären i ”The Deuce” är Eileen ”Candy” Merrell, spelad av Maggie Gyllenhaal. Hon är en prostituerad som – till skillnad från de flesta i hennes bransch – inte har någon hallick. Snart ser hon nya möjligheter i den ännu inte lagliga porrbranschen.

EXTERN LÄNK:

Se nya avsnitt av ”The Deuce” här!

”Väldigt realistiskt och rått sex”

David Simon och George Pelecanos är överens om att den största utmaningen med att göra ”The Deuce” var att berätta en historia om sex utan att vare sig ducka från ämnet – eller överdriva.

– Vi var inblandade hela vägen – från idé, till skrivande, till filmande, till redigering – för att försäkra oss om att inte falla i någon av fällorna, säger George Pelecanos.

– En central del i produktionen var att alla inblandade män och kvinnor höll igång en diskussion, säger David Simon.

– För mig var det viktigt att inget var obscent eller omotiverat. Så jag filmade väldigt realistiskt och rått. Det finns något vackert i hur autentiskt det är, och även mycket smärta kring vissa situationer. Den hårda verkligheten bakom sexhandeln, säger regissören och producenten Michelle MacLaren om seriens sexscener.

”The Deuce” har hyllats av kritiker och det är redan klart att serien får en andra säsong.

Nya avsnitt släpps varje måndag på HBO Nordic.

EXTERN LÄNK:

Frossa i serier i höst – prova HBO Nordic en månad gratis!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.