Annons

”Det är mer som ett spel än skolarbete”

ALBERT

Kraven är stora på barnen i skolan.

Men med en digital mattelärare blir det enklare för barnen att lära sig matte – oavsett om det handlar om bråk eller algebra.

– Det blir mer intressant för barnen när det blir lite mer som ett spel, säger Sandra Roth, vars son Colin använder tjänsten.

Den digitala matteläraren Albert har redan hjälpt tusentals svenska barn att bli bättre på matte och att höja betyget i ämnet. Uppgifterna är anpassade efter barnens årskurs. Albert är utvecklad för att lära ut allt som användaren behöver lära sig i respektive årskurs. Tjänsten utmanar på de områden som användaren har problem med, och ger tips och ledtrådar för att lösa uppgifter steg-för-steg. Albert ger också förslag på likande uppgifter och animerade lektioner som hjälper till att komma vidare och förstå bättre.

Sandra Roths son Colin använder den digitala matteläraren.

– Ur ett barnperspektiv är det jättebra att man kommer till olika världar och går vidare först när man har klarat utmaningen. Man blir taggad på att fortsätta för att man vill klara så många nivåer som möjligt och det blir mer intressant för barnen när det blir lite mer som ett spel, säger hon och fortsätter:

– Allting känns väldigt proffsigt och välgjort.
 

EXTERN LÄNK:
Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i två veckor gratis!

”Nu känner jag att jag förstår mer”

Colin har redan nu nationella prov. Matten i skolan kan ibland vara en utmaning.

– Jag tycker att matte är ganska kul, men det är också väldigt svårt. Men nu känner jag att jag förstår mer, för nu kan jag göra uppgifter utan att ens räkna ut dem ibland. Det är ett roligt sätt att lära sig, och det blir enklare att jobba med matte i skolan, säger Colin.

– Det var både bra och roligt. Det kändes mer som ett spel än skolarbete. Varje dag skickar Albert även ut ”Dagens Mattekluring” som är en stor med rolig utmaning. När man har löst den och får extra poäng känner man sig jättebra, fortsätter han.

Kommer att fortsätta använda Albert

Både Colin och mamma Sandra tror att de kommer att få stor användning av Albert.

– Jag kommer att fortsätta använda Albert när det är jobbigt med matten i skolan, säger Colin.

– Ju mer uppmuntran och motivation man kan ge desto bättre. Jag tycker även att det är prisvärt. 99 kronor i månaden är ju ingenting jämfört med hur mycket pengar man lägger på nya spel till dem på mobilen, tv-spel och annat, säger Sandra Roth.
EXTERN LÄNK:
Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i två veckor gratis!

Kan användas som basläromedel eller komplement

Albert är anpassad efter skolplanen i matematik för elever i årskurser mellan årskurs Verktyget kan användas som basläromedel eller som komplement till matematikundervisningen. Verktyget är pedagogiskt och kreativt, bygger på senaste forskningen om det digitala lärandet och syftar till att uppmuntra det matematiska samtalet samt väcka intresse för matematiken som ämne.

EXTERN LÄNK:
Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i två veckor gratis!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.